Начало
НачалоЗдравни новини
 
Инхибиторите на протонната помпа покачват риска от C. difficile диария
Ново проучване свързва приема на инхибитори на протонната помпа с повишен риск от свързана с Chlostridium difficile диария. Авторите препоръчват повишено внимание при рутинна употреба на PPI за профилактика на стомашни и дуоденални язви.
 
Лапароскопската апендектомия е по-добрият избор при пациенти със затлъстяване
Пациентите със затлъстяване имат по-малко усложнения и по-къс болничен престой при провеждане на лапароскопска апендектомия спрямо отворена операция, сочат два анализа на базата данни на American College of Surgeons National Surgical Quality Improvement Program (ACS NSQIP).
 
По-късата "нормална" бременност - свързана с по-лоши постижения в училище
Ранното раждане, но все пак в границите на нормата - през 37 и 38 гестационна седмица, е свързано с по-лошо представяне в училище на детето спрямо раждането през 39, 40 и 41 гестационна седмица.
 
Сулфонилуреите са свързани с по-висока смъртност спрямо метформин
Антидиабетните препарати glipizide, glyburide и glimepiride са свързани със значително повишен риск от смърт спрямо metformin, сочи анализ, включващ над 23 000 пациенти с диабет тип 2.
 
Ранната менопауза е свързана с повишен сърдечносъдов риск
Жените, които навлизат в менопаузата преди 46-годишна възраст имат двойно повишен риск от инфаркт на миокарда и инсулт спрямо жените с по-късна менопауза, сочи ново проучване. Авторите смятат, че тази група трябва по-редовно да проследява своите рискови фактори за сърдечносъдово заболяване.
 
Размерът, формата и локализацията са от значение при неруптуриралите аневризми
Естственият ход на неруптуриралите мозъчни аневризми зависи не само от размера, но и от тяхната специфична локализация и форма, сочи голямо проучване. Неруптуриралите аневризми с най-висок риск с тези, които са над 7 мм в диаметър, локализирани са задните или предните комунициращи артерии и имат дъщерен сак.
 
Итравенозната тромболитична (tPA) терапия е безопасна при пациенти лекувани с варфарин
Пациентите с остър исхемичен инсулт, лекувани с варфарин и с INR<1.7 могат безопасно да бъдат третирани с интравенозен активатор на тъканния плазминоген (tPA) без повишен риск от симптоматичен вътремозъчен кръвоизлив, сочи анализ.
 
Диагноза и лечение на неалкохолния мастен черен дроб
Американската гастроентерологична асоциация (ACG)и Американската асоциация за изследвания върху чернодробните заболявания (AASLD) издадоха нови препоръки за диагноза и лечение на неалкохолния мастен черен дроб.
 
Ниският тестостерон може да бъде преборен с отслабване и упражнения
Намаляването на приетите калории, отслабването на тегло и физическото натоварване значително може да подобри нивата на тестостерон при мъже с наднормено тегло и хипогонадизъм, докладват американски изследователи.
 
Vardenafil подобрява феномена на Рейно
Употребата на медикамента срещу еректилна дисфункция vardenafil подобрява клиничните симптоми и кръвотока в пръстите, сочи голямо рандомизирано проучване, публикувано в Archives of Internal Medicine.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator