Начало
НачалоЗдравни новиниСулфонилуреите са свързани с по-висока смъртност спрямо метформин
Сулфонилуреите са свързани с по-висока смъртност спрямо метформин 12 юни 2012

Антидиабетните препарати glipizide, glyburide и glimepiride са свързани със значително повишен риск от смърт спрямо metformin, сочи анализ, включващ над 23 000 пациенти с диабет тип 2.

И трите споменати препарати са сулфонилуреи. През последните години се появиха данни, според които всеки препарат си има отличителен профил на безопасност а не хомогенен такъв, характерен за целия клас.

Д-р Панталоун и колеги сравнили монотерапията с метформин, glipizide, glyburide и glimepiride. По време на проследяването от 2.2 години били регистрирани 2546 смъртни случаи, от които 419 сред 2721 пациенти с коронарна болест на сърцето.

Сравнени с метформин, сулфонилуреите имали повишен риск от смърт - 64% при glipizide, 59% glyburide и 68% glimepiride. Сред пациентите с диабет и сърдечно заболяване, само glimepiride не бил свързан с повишен риск от смърт спрямо метформин. Затова, метформин, когато няма противопоказания, трябва да бъде агент на пръв избор за контрол на гликемията смятат авторите от Summa Western Reserve Hospital

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator