Начало
НачалоЗдравни новиниНиският тестостерон може да бъде преборен с отслабване и упражнения
Ниският тестостерон може да бъде преборен с отслабване и упражнения 05 юни 2012

Намаляването на приетите калории, отслабването на тегло и физическото натоварване значително може да подобри нивата на тестостерон при мъже с наднормено тегло и хипогонадизъм, докладват американски изследователи.

Те изследвали 891 мъже на средна възраст с нарушен глюкозен толеранс и нисък тестостерон, които участвали в едногодишна програма за отслабване. Било отчетено покачване на тестостерона с близо 50%.

За проучването мъже на средна възраст 54 години били рандомизирани в три групи: 293 - на диета и упражнения; 305 - на антидиабетния препарат метформин, а 293 - плацебо. Базовият индекс на телесна маса бил 31.9, нямало значима разлика между нивата на тестостерон в трите групи - 23.7% от мъжете имали хипогонадни нива - под 300 нг/дл.

На 12-я месец при мъжете, практикуващи диета и физическо натоварване, били отчетени повишения в нивата на тестостерон спрямо базовите. От тази група в началото 20.4% имали хипогонадни нива, като на 12-я месец този процент бил вече 11.1% или с 46% по-малко.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator