Начало
НачалоЗдравни новиниИтравенозната тромболитична (tPA) терапия е безопасна при пациенти лекувани с варфарин
Итравенозната тромболитична (tPA) терапия е безопасна при пациенти лекувани с варфарин 07 юни 2012

Пациентите с остър исхемичен инсулт, лекувани с варфарин и с INR<1.7 могат безопасно да бъдат третирани с интравенозен активатор на тъканния плазминоген (tPA) без повишен риск от симптоматичен вътремозъчен кръвоизлив, сочи анализ.

Към момента има сериозни противоречия как да се действа при пациентите с остър инсулт, които получават кумаринови деривати. Около 50% от тези пациенти не получават tPA - единственият ефективен подход за подобрение на прогнозата на инсулта.

Д-р Петерсън и колеги от Duke Clinical Research Institute анализирали данни от 23 437 пациенти с остър исхемичен инсулт, лекувани с интравенозен tPA между 2009 и 2011 г. 7.7% от пациентите приемали варфарин преди хоспитализацията, а 4.7% развили симптоматичен вътречерепен кръвоизлив.

След отчитане на рисковите фактори, употребата на варфарин бе била свързана с повишен риск от симптоматичен вътречерепен кръвоизлив. Този факт останал валиден и при пациентите с INR между 1.5 и 1.7.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator