Начало
НачалоЗдравни новиниVardenafil подобрява феномена на Рейно
Vardenafil подобрява феномена на Рейно 04 юни 2012

Употребата на медикамента срещу еректилна дисфункция vardenafil подобрява клиничните симптоми и кръвотока в пръстите, сочи голямо рандомизирано проучване, публикувано в Archives of Internal Medicine.

Лекари от University Hospital in Cologne провели проучване, включващо 53 пациенти, 42 от които - жени. Почти 90% имали вторичен феномен на Рейно - главно поради наличие на системна склероза. Останалите имали първичен феномен. Участниците спрели приема на всякакви вазоактивни препарати поне седмица преди началото на проучването.

Авторите проследили промените в състоянието чрез т.нар Raynaud condition scores (RCS) - оценка, образувана от специален въпросник, попълван от пациентите вскеи ден. Vardenafil довел до значително намаляване на RCS със средно -0.45 спрямо плацебо. Препаратът бил свързан с понижен брой и продължителност на атаките на ден. Тези подобрения били свързани с повишен дигитален кръвоток, промените на който не достигнали статистически значима стойност.

При анализа по групи било установено, че vardenafil e най-ефективен при пациентите с първично Рейно. При пациентите с вторично Рейно, тези с ограничена кожна системна склеродермия имали по-добри резултати. Ефектът на препарата се наблюдавал и след спирането на терапията.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator