Начало
НачалоБременност и раждане
Още една причина защо бебетата трябва да спят на гръб: по-добра оксигенация
Спящите по корем кърмачета имат по-лоша оксигенация на мозъка спрямо бебетата, които спят по-гръб, сочи австралийско проучване.
 
Вагиналното раждане при близнаци е свързано с по-ниска заболеваемост
Близнаците имат по-ниска заболеваемост при провеждане на вагинално раждане, сочи проучване, публикувано в BJOG. Независимо от начина на раждане, първият близнак има по-нисък от усложнения спрямо втория.
 
Възрастта на майката е свързана с масата на новороденото
По-възрастните жени раждат по-големи бебета, докато по-малките новородени са по-чести при младите майки, докладват холандски лекари.
 
Ранното включване на твърди храни повишава риска от ранно детско затлъстяване
Ранното включване на солидни храни в режима на бебето е свързано с повишен риск от ранно детско затлъстяване, сочат резултатите на проспективно проучване, публикувано в Pediatrics.
 
Антиоксиданти срещу проблемно забременяване
Приемът на антиоксиданти от мъжа може да помогне на някои двойки, изпитващи затруднения при постигане на успешно забременяване, сочи обзор, публикуван в Cochrane Database of Systematic Reviews.
 
Майките, приемащи фолиева киселина и желязо, имат по-умни деца
Американски лекари докладват проучване сред непалски жени, което сочи, че приемът на фолиева киселина и желязо по време на бременност е свързано с раждането на по-умни и организирани деца с по-добри фини моторни функции.
 
Кърмените момчета се справят по-добре в училище
Момчетата, които са били кърмени като бебета в продължение на поне 6 месеца, се справят по-добре с четенето, писането и математическите задачи в училище, сочи проучване.
 
По-едрите майки раждат по-големи бебета
Нарастващият индекс на телесната маса сред майките е причина за по-голямата честота на макрозомия сред бебетата през последните десетилетия, докладват китайски лекари в BJOG.
 
Донорната кърма може би е неподходяща за недоносените бебета
Доста често в донорната кърма няма необходимото количество хранителни вещества, което е нужно на преждевременно родените бебета, сочи доклад. Авторите му установили, че донорното майчино мляко не съдържа достатъчно докозахексаенова киселина (ДХА) и липсват аминокиселини.
 
Препарати като парацетамол и аспирин - свързани с репродуктивни проблеми
Употребата на парацетамол, аспирин и ибупрофен по време на бременност може частично да обясни резкия скок в честотата на мъжки репродуктивни нарушения, наблюдаван през последните десетилетия.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator