Начало
НачалоБременност и ражданеДонорната кърма може би е неподходяща за недоносените бебета
Донорната кърма може би е неподходяща за недоносените бебета 03 декември 2010

Доста често в донорната кърма няма необходимото количество хранителни вещества, което е нужно на преждевременно родените бебета, сочи доклад.

Авторите му установили, че донорното майчино мляко не съдържа достатъчно докозахексаенова киселина (ДХА) и липсват аминокиселини. Пастьоризацията нямала ефект върху нутритивния състав на кърмата, докладват още изследователите.

Въпреки че донорната кърма съдържа твърде малко аминокиселини и ДХА за едно недоносено бебе, то тези количества може би са напълно достатъчни за бебетата, родени в термин, тъй като последните приемат много по-големи количества мляко - следователно вероятността за покриване на дневните количества нутриенти е доста голяма, обясняват лекарите, провели изследването.

В редакционна статия д-р Hawley Montgomery-Downs обяснява, че жените имат невероятната възможност за адаптация към нуждите на бебето. Жените продуцират мляко, което подходящо точно за това бебе на точно тази възраст. Т.е това мляко, въпреки че е адекватно по хранителен състав за едно родено в термин бебе, може би несъответства на повишените нужди на недоносеното.

Това, което не е ясно, дали майките на недоносени деца, продуцират повече мастни и аминокиселини, които биха могли да задоволят нуждите на тяхното бебе.

Необходимите аминокиселини могат да се добавят към донорното мляко, но при ДХА работата не е така лесна. Добавянето на ДХА може да наруши баланса между другите нутриенти. Затова майките на недоносени деца трябва да консумират повече риба, яйца и други храни, съдържащи големи количества ДХА.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator