Начало
НачалоБременност и ражданеКърмените момчета се справят по-добре в училище
Кърмените момчета се справят по-добре в училище 24 декември 2010

Момчетата, които са били кърмени като бебета в продължение на поне 6 месеца, се справят по-добре с четенето, писането и математическите задачи в училище, сочи проучване.

То включвало над 1000 австралийски деца и установило, че кърмените поне през първите 6 месеца от живота момчета имат с 10% по-добри резултати на писане и математика, 8% и 6% по-добри резултати в съотв. произношението и четенето. Подобна зависимост не била установена при момичетата.

Настоящото проучване подкрепя препоръките на Световната здравна организация и Американската Педиатрична Академия, които препоръчват майките да кърмят децата си минимум шест месеца.

Редица изследвания сочат, че кърменето намалява риска от диария, ушни инфекции и синдром на внезапна смърт на новороденото (SIDS). Оказва се, че кърменето може би предпазва и от астма, затлъстяване и диабет.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator