Начало
НачалоБременност и ражданеРанното включване на твърди храни повишава риска от ранно детско затлъстяване
Ранното включване на твърди храни повишава риска от ранно детско затлъстяване 08 февруари 2011

Ранното включване на солидни храни в режима на бебето е свързано с повишен риск от ранно детско затлъстяване, сочат резултатите на проспективно проучване, публикувано в Pediatrics.

Проучването включвало 847 деца, като логистичните регресивни модели били приложени отделно за кърмените (поне 4 месеца) и некърмените бебета.

Затлъстяване било диагностицирано при 9% от децата на 3-годишна възраст. Моментът на стартиране на твърди храни нямал ефект при кърмените деца. При хранените с адаптирани млека бебета обаче, прилагането на твърди храни преди 4-месечна възраст било свързано с 6 пъти повишен риск от затлъстяване на 3-годишна възраст.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator