Начало
НачалоБременност и ражданеОще една причина защо бебетата трябва да спят на гръб: по-добра оксигенация
Още една причина защо бебетата трябва да спят на гръб: по-добра оксигенация 02 март 2011

Спящите по корем кърмачета имат по-лоша оксигенация на мозъка спрямо бебетата, които спят по-гръб, сочи австралийско проучване.

Лекари от Monash University изследвали 17 здрави кърмачета на възраст от 2 до 4 седмици, 2 до 3 месеца и 5 до 6 месеца, използвайки продължителен мониторинг на кръвното налягане и спектроскопия с цел измерване на оксигенационния индекс на церебралната тъкан.

Оксигенацията на мозъка била по-ниска при спане в пронация (по корем) и по-висока при супинация (по гръб). Това било валидно при всички изследвани възрасти.

Позицията по корем била свързана с по-високи сърдечна честота и средно артериално налягане, но не била открита значителна връзка между тъканни оксигенационен индекс и средното артериално налягане.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator