Начало
НачалоЗдравни новини
 
Високите нива на бисфенол А - свързани със сексуална дисфункция
За пръв път научен екип доказва, че излагането на високи нива бисфенол А (BPA) е свързано с редица симптоми на мъжка сексуална дисфункция. Ново проучване установи, че китайски работници, експонирани на BPA, имат над 7 пъти повишена честота на нарушена еякулация в сравнение с неекспонираните.
 
Висока честота на маскирана хипертония при деца с хронично бъбречно заболяване
Децата с хронично бъбречно заболяване имат висока честота на маскирана хипертония, често в асоциация с левокамерна хипертрофия, сочи проучване. Авторите му смятат, че при тези пациенти възможно най-рано трябва да се приложат ехокардиография и амбулаторно мониториране на кръвното налягане с цел оценка на сърдечносъдовия риск.
 
Почина Уилям Ганц - иновативен кардиолог, учен и изобретател
На 10 ноември, на 91-годишна възраст, почина д-р Уилям Ганц, изобретател на катетъра на Swan-Ganz и пръв внедрил интракоронарната тромболиза. Родом от Словакия и оцелял от нацистки лагер на труда, Ганц заминава за Лос Анджелис през 1966 г., като постъпва в Cedars-Sinai Medical Center.
 
Трицикличните антидепресанти могат да повлияят кожните тестове за алергии
Трицикличните антидепресанти могат да повлияят резултатите на кожните алергични тестове и по тази причина техният прием трябва да бъде преустановен 2-3 преди провеждането на теста.
 
Антибиотичната свръхупотреба застрашава модерната медицина
Прекомерната употреба на антибиотици в Европа е довела до широкото разпространение на резистентност и заплашва редица медицински процедури: протезиране, интензивни грижи, грижи за раково болни.
 
Инфекции като херпес и пневмония повишават риска от инсулт
Екип от Университета Колумбия предполагат, че инфекциите повишават риска от инсулт, допринасяйки за съдовото възпаление. Резултатите, публикувани в Archives of Neurology, сочат наличието на нов модифициращ се рисков фактор за инсулт.
 
Широкоспектърен хемокинов инхибитор е безопасен и добре толериран
Първият широкоспектърен хемокинов инхибитор FX125L е добре толериран и безопасен във фаза 1 проучване, представено на научната среща на Американското дружество по Алергия, Астма и Имунология. Авторите му смятат, че FX125L има потенциал за лечение на астма, алергичен ринит, ХОББ и други възпалителни заболявания.
 
Големият камерен диаметър е свързан с повишена смъртност при митрална регургитация
Стойности на крайносистолния левокамерен диаметър от над 40 мм са свързани с повишена смъртност при пациенти с митрална регургитация, сочи проучване, публикувано в Journal of the American College of Cardiology.
 
Бъбречната функция се влошава въпреки провеждането на успешна анти-HIV терапия
Бъбречната функция на инфектираните с HIV пациенти продължава да се влошава въпреки иначе успешната антиретровирусна терапия (HAART), сочи доклад, публикуван в AIDS.
 
Без полза от аспирин в първичната превенция на сърдечносъдови заболявания при диабетици
Нов мета-анализ, този път фокусиран върху пациенти с диабет, поставя под въпрос ролята на аспирина в първичната превенция на сърдечносъдови инциденти. В статия, публикувана в BMJ, д-р Giogria De Berardis и колеги обобщават, че няма ясна полза от аспирин в превенцията на сериозни сърдечносъдови инциденти при пациенти с диабет"
 
140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator