Начало
НачалоЗдравни новиниШирокоспектърен хемокинов инхибитор е безопасен и добре толериран
Широкоспектърен хемокинов инхибитор е безопасен и добре толериран 11 ноември 2009

Първият широкоспектърен хемокинов инхибитор FX125L е добре толериран и безопасен във фаза 1 проучване, представено на научната среща на Американското дружество по Алергия, Астма и Имунология. Авторите му смятат, че FX125L има потенциал за лечение на астма, алергичен ринит, ХОББ и други възпалителни заболявания.

В интервю за Reuters Health д-р Konstantinos Efthymiopoulos (Funxional Therapeutics Ltd) описва широкоспектърните хемокинови инхибитори като "противовъзпалителни молекули, които блокират левкоцитната миграция в отговор на всички тествaни досега хемокини".

Тези молекули имат съвсем нов механизъм на действие, който включва селективно взаимодействие с един единствен свързан с G-протеин рецептор, който сам по себе не е хемокинов рецептор. Това води до блокиране на миграцията на възпалителни клетки ин виво и ин витро. Таргетният рецептор се експресира само върху някои левкоцитни субпопулации, като се свръхекспресира по време на патологично възпаление.

FX125L бил добре толериран в дози над необходимите за постигане на максимален противовъзпалитен ефект, с фармакокинетика, позволяваща дозиране веднъж дневно. Според авторите, FX125L има много по-добър профил на безопасност от кортикостероидите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator