Начало
НачалоЗдравни новиниТрицикличните антидепресанти могат да повлияят кожните тестове за алергии
Трицикличните антидепресанти могат да повлияят кожните тестове за алергии 12 ноември 2009

Трицикличните антидепресанти могат да повлияят резултатите на кожните алергични тестове и по тази причина техният прием трябва да бъде преустановен 2-3 преди провеждането на теста.

Това сочат резултатите на ново ретроспективно проучване. Според последното, хистамин-2 (H2) блокерите, селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина(SSRI), селективните инхибитори на обратното захващане на норадреналина (SNRI) и инхибиторите на протонната помпа (PPI) не оказват влияние върху кожните тестове за алергия.

Авторите установили, че приемът на трициклични антидепресанти е свързан само с 56.5% вероятност от позитивен кожен prick тест с хистамин, докато при SNRI и H2-блокерите този процент бил 100, т.е без пациенти с негативен хистаминов теst; при SSRI и PPI процентът на позитивен хистаминов кожен тест бил 97%.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator