Начало
НачалоЗдравни новиниГолемият камерен диаметър е свързан с повишена смъртност при митрална регургитация
Големият камерен диаметър е свързан с повишена смъртност при митрална регургитация 10 ноември 2009

Стойности на крайносистолния левокамерен диаметър от над 40 мм са свързани с повишена смъртност при пациенти с митрална регургитация, сочи проучване, публикувано в Journal of the American College of Cardiology.

Крайносистолният левокамерен обем е използван маркер за левокамерната функция при пациенти с органична митрална регургитация, но предиктивната му стойност относно дългосрочната преживяемост е неизвестна.

С тази цел били анализирани 739 пациенти от Mitral Regurgitation International Database (MIDA). При прилагането на медицинска терапия пациентите с крайносистолен обем под 40 мм имали по-висока 10-годишна преживяемост: 64% срещу 48%. Подобна разлика била установена и при пациентите, подложени на хирургична интервенция.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator