Начало
НачалоЗдравни новиниВисоките нива на бисфенол А - свързани със сексуална дисфункция
Високите нива на бисфенол А - свързани със сексуална дисфункция 13 ноември 2009

За пръв път научен екип доказва, че излагането на високи нива бисфенол А (BPA) е свързано с редица симптоми на мъжка сексуална дисфункция. Ново проучване установи, че китайски работници, експонирани на BPA, имат над 7 пъти повишена честота на нарушена еякулация в сравнение с неекспонираните.

При първата група еректилната дисфункция била 4 пъти по-честа, а задоволството от сексуалния живот - 4 пъти по-малко. Това е първото проучване с хора, което потвърждават установената вече в животни връзка.

В животински проучвания бе доказано, че BPA има голям брой негативни ефекти, вкл. репродуктивни такива върху мъжката и женска полови системи. BPA се съдържа в синтетични продукти - главно поликарбонатни пластмаси и епоксични смоли. Потребителски продукти като бебешки бутилки, пластмасови контейнери, вътрешната облицовка на консервените кутии, съдържат BPA.

Експозицията на BPA е честа. В национална извадка от американската популация, идентифицируеми нива на BPA имало при над 90% от уринните проби. Важно е да се отбележи, че установените по-горе резултати са за експозиция 50 пъти над нормалната; затова е от изключителна важност да се установи доколко тази зависимост е валидна за по-ниски нива и какви.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator