Начало
НачалоЗдравни новини
 
HIV-инфекцията покачва риска от рак на ануса
Аналният рак се среща значително по-често сред HIV-позитивните лица, сочат нови данни. Този тип рак е изключително чест сред HIV-позитивните мъже, правещи секс с мъже (MSM), но и серопозитивните мъже и жени също имат повишена болестност спрямо общото население.
 
Идентифицираха случаи на рак на мозъка при интервенционални кардиолози и радиолози
Израелски и френски лекари идентифицираха няколко случая, които сочат, че интервенционалните кардиолози и радиолозите може би имат повишен риск от левостранни мозъчни тумори.
 
Pfizer залага големи надежди на препарат срещу Алцхаймер
Директорът на изследователския отдел на Pfizer заяви, че нов експериментален препарат на компанията има невиждан досега потенциал за забавяне на прогресията на болестта на Алцхаймер.
 
Интрамускулен midazolam преди хоспитализацията - най-ефективен при епилептичен статус
Рандомизирано проучване потвърждава, че прилагането на midazolam чрез автоинжектор води до по-бързо прекратяване на припадъците спрямо интравенозния lorazepam при пациенти в status epilepticus.
 
Повече протеин за преждевременно родените бебета
Добавянето на протеин към млякото намалява риска от забавяне на растежа при преждевременно родени бебета, докладват австралийци.
 
Оловото в червилата - причина за притеснение?
Забранено в повечето бои поради своята токсичност, оловото все още се среща в някои от най-известните марки червила.
 
Високите минимални инхибиторни концентрации на vancomycin са сигнал за възможен ендокардит при MRSA
Наличието на минимална инхибиторна концентрация (МИК) на vancomycin > 2 мкг/мл при пациенти с метицилин-резистентен Staphylococcus aureus (MRSA) бактериемия или тежък сепсис е свързан с повишен риск от ендокардит.
 
Антибиотиците не са необходими и ефективни при остър синузит
Повечето симптоми на остър синузит преминават еднакво бързо независимо дали са прилагани антибиотици или не, сочат резултатите на проучване, публикувани в Journal of the American Medical Association.
 
Китайска билка - ефективна срещу автоимунни заболявания.
Ново откритие сочи, че известната от близо 2000 години китайска билка Чан Шан може да се окаже в основата на нов клас медикаменти за лечение на автоимунни заболявания.
 
Кръвен биомаркер може да различи исхемичния от хеморагичния инсулт
Кръвен тест, извършен в рамките на 4.5 часа от началото на симптомите на остър инсулт, може да разграничи исхемичния от хеморагичния инсулт, докладват германски лекари по време на Международната конференция по Инсулт в Ню Орлеанс (САЩ).
 
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator