Начало
НачалоЗдравни новиниВисоките минимални инхибиторни концентрации на vancomycin са сигнал за възможен ендокардит при MRSA
Високите минимални инхибиторни концентрации на vancomycin са сигнал за възможен ендокардит при MRSA 16 февруари 2012

Наличието на минимална инхибиторна концентрация (МИК) на vancomycin > 2 мкг/мл при пациенти с метицилин-резистентен Staphylococcus aureus (MRSA) бактериемия или тежък сепсис е свързан с повишен риск от ендокардит.

Това сочи проучване, представено на 41-я конгрес на Американското дружество по интензивно лечение. При този сценарий авторите препоръчват прибягването към друг антибиотик вместо продължаването на vancomycin.

Д-р Чоудхъри и колеги от Washington Hospital Center провели ретроспективен озбор на 225 пациенти с MRSA бактериемия и тежък сепсис. 12.4% развили ендокардит. Било установено, че ендокардитът е по-чест (33.3%) при пациентите с МИК на ванкомицина > 2 мкг/мл срещу 11.3% при пациентите с МИК < 2 мкг/мл.

Пациентите, диагностицирани с бактериемия в интензивното отделение, имали 4.1 повишен риск от ендокардит. Три фактора освен МИК били свързани с развитието на ендокардит: пребиваването в интензивно отделение, подлежаща застойна сърдечна недостатъчност и първична бактериемия или инфекция, свързана с вътресъдово устройство.

При отсъствие на тези фактори честотата на ендокардит била 0.0%, а при наличието на всички - 66.7%.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator