Начало
НачалоЗдравни новиниКитайска билка - ефективна срещу автоимунни заболявания.
Китайска билка - ефективна срещу автоимунни заболявания. 14 февруари 2012

Ново откритие сочи, че известната от близо 2000 години китайска билка Чан Шан може да се окаже в основата на нов клас медикаменти за лечение на автоимунни заболявания.

Ново проучване сочи, че Dichroa febrifuga - вид хортензия, селективно повлиява част от имунния отговор, намесен в патогенезата на голям брой автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, множествена склероза и псориазис.

Според изследванията, активната съставка на китайската билка - halofuginone (HF), блокира развитието на Th17-лимфоцитите, които имат важна роля при редица автоимунни заболявания, без да повлияват другите популации лимфоцити.

Това проучване е вълнуващ пример как разгадаването на молекулярния механизъм на традиционно билково лекарство може да доведе до разработката на нови подходи за лечение на редица заболявания.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator