Начало
НачалоЗдравни новиниИнтрамускулен midazolam преди хоспитализацията - най-ефективен при епилептичен статус
Интрамускулен midazolam преди хоспитализацията - най-ефективен при епилептичен статус 21 февруари 2012

Рандомизирано проучване потвърждава, че прилагането на midazolam чрез автоинжектор води до по-бързо прекратяване на припадъците спрямо интравенозния lorazepam при пациенти в status epilepticus.

До хоспитализацията 73% от пациентите, третирани с мускулен midazolam нямали припадък, срещу 63% от лекуваните с IV lorazepam.

От клинична гледна точка, установяването на IV достъп при пациенти с припадък извън болницата понякога е доста трудно и времеотнемащо, обясняват авторите. Интрамускулните препарати от друга страна могат да бъдат приложени по-лесно и бързо, като имат сходна ефективност, обясняват авторите.

Ранното прекратяване на продължителните припадъци при статус епилептикус чрез интравенозното приложение на бензодиазепини подобрява прогнозата. През последните години парамедиците обаче все по-често предпочитат интрамускулен midazolam, най-вече поради бързото и лесно приложение.

Лечението на припадъка през първите няколко минути е от основно значение, тъй като колкото по-продължителен е статусът, толкова по-трудно се поддава на терапия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator