Начало
НачалоЗдравни новиниPfizer залага големи надежди на препарат срещу Алцхаймер
Pfizer залага големи надежди на препарат срещу Алцхаймер 21 февруари 2012

Директорът на изследователския отдел на Pfizer заяви, че нов експериментален препарат на компанията има невиждан досега потенциал за забавяне на прогресията на болестта на Алцхаймер.

В реч пред инвеститори Микаел Долстън смята,че агентът bapineuzumab има най-голям шанс да пробие като модифицираща терапия на ограбващото паметта заболяване, като превъзхожда конкурентния препарат на Eli Lilly - solanezumab.

Двете компании смятат да оповестят фаза III данни от големи проучвания със своите препарати през втората половина на тази година. Очаква се тези два препарата да бъдат първите, които наистина забавят прогресията на болестта на Алцхаймер, от която страдат над 35 милиона души.

Bapineuzumab има предимство през solanezumab от гледна точка на продължителността на фаза II проучванията и събраните данни. Докато тези проучвания при Lilly имат продължителност 12 седмици, то фаза II проучванията на Pfizer са с продължителност 18 месеца, което позволява на компанията по-добре да подбере подходящите дози за следващата даза проучвания.

Въпреки това bapineuzumab e свързан с не много добри резултати в няколко по-малки ранни проучвания. Пациентите в едно от тях имали почти 25% по-малка акумулация на амилоидни плаки в мозъка спрямо плацебо групата, но пък не били наблюдавани клинични ползи в когнитивната функция. Пациентите, лекувани с високи дози в друго проучване, пък имали оток на мозъка.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator