Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболявания
 
Правилно и пълноценно хранене при треска Трябва ли да се храним повече, когато имаме температура, или трябва да ограничим храната ? Кое сте чували по-често като съвет ?
 
Кистозата на млечната жлеза зависи и от храненето Едни от основните фактори, причиняващи доброкачествени кисти, са някои храни, които повишават съдържанието на естроген, и неправилното хранене.
 
Правилното хранене помага за намаляване риска от остеопороза Един от най-елентарните, но ефективни начини да се погрижим за опорно-двигателния апарат е да включим в менюто си някои продукти в определени количества. Достатъчна е употребата на продукти, богати на калций.
 
Режим на хранене на диабетиците Диабетът е заболяване на жлезите с вътрешна секреция и по-точно на панкреаса. В този орган съществуват специални групи от клетки, които формират островчета. Именно в тях се образуват хормоните на панкреаса.
Ключова роля при диабета има намаленото образуване на инсулин.
 
Медът успокоява нощната кашлица и подобрява съня при деца
Лъжичка мед може да успокои нощната кашлица при деца и така да помогне, както на детето, така и на неговите родители да спят по-добре.
 
Диетични промени могат да бъдат полезни при холелитиаза Холелитиазата е заболяване, което се характеризира с наличие на "камъни” – твърди образувания в жлъчния мехур. Те са твърди формации, съставени от холестерол и пигментни вещества. Те се образуват на място в жлъчния мехур или в по-малките жлъчни пътища, разположени в черния дроб.
 
Гладът стимулира паметта
Проучването дава надежда на изследователите, че ще бъдат създадени нови лекарства за болестта на Алцхаймер. Паметта може да бъде включвана и изключвана и често активирането й се стимулира от стреса.
 
Как да победим гастрита в домашни условия Гастритът е възпаление на стомаха, което се причинява от неправилно хранене, преяждане, голям прием на алкохол, прием на някои медикаменти, хранителни отравяния или бактерии. Това е често оплакване и е необходимо да знаем как да се предпазим от развитието му или от обостряне на симптоматиката.
 
Нисковъглехидратната диета забавя растежа на тумора на простатата
Проучване, проведено при мишки, сочи потенциална връзка между въглехидратния прием и растежа на простатния тумор. Учените установили значително по-малък туморен растеж при мишките, подложени на невъглехидратна диета.
 
Мазната риба защитава децата от развитие на диабет тип 1
Продуктите, богати на омега-3 мастни киселини, защитават децата от захарен диабет тип 1. Той се характеризира с абсолютния недостиг на хормона на задстомашната жлеза и затова болните се нуждаят от инжекции с инсулин.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator