Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболяванияМедът успокоява нощната кашлица и подобрява съня при деца
Медът успокоява нощната кашлица и подобрява съня при деца

Лъжичка мед може да успокои нощната кашлица при деца и така да помогне, както на детето, така и на неговите родители да спят по-добре.

Авторите на проучването сравнили употребата на сироп за кашлица, съдържащ dextromethorphan, мед и прилагането на никакво лечение. Резултатите сочат, че от трите най-добър ефект има лъжичка мед.

Учените сравнили резултатите при употребата на dextromethorphan, мед и прилагането на никакво лечение при 105 деца с нощна кашлица. Измежду трите групи, при децата, употребяващи мед, се наблюдавало значително намаляване на честотата и тежестта на кашлицата.

Има няколко обяснения за ползотворния ефект на меда: неговият сладък вкус може би е успокояващ за гърлото, антиоксидантите, съдържащи се в меда също оказват влияние. Освен това е установено, че медът има антибактериална способност.


Вижте още:

Медът и ползата от него

Заблудите при здравословното "диетично" хранене



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator