Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболяванияКак да победим гастрита в домашни условия
Как да победим гастрита в домашни условия

Ако имате навик да бързате по време на ядене, или което е по-лошо – да се храните пред екрана на телевизора, изобщо не се чудете откъде имате гастрит. Ако освен това често наблягате на хамбургерите, хот-дога и ги поливате със сладки безалкохолни напитки, бъдете сигурни, че вече имате гастрит! Това, което наричат дискомфорт, всъщност не е нищо друго освен следствие на възпалението на стомашната обвивка. Стресът, злоупотребата с алкохол и цигари, просто влошават нещата. Освен това всяка хронична болест може да се прояви и с възпаление на стомаха.

Но какво да правим ако болката в стомаха или киселините стават все по-често явление? Вземете мерки!

По време на ядене не пийте нищо, дори и само вода – за да не разреждате стомашния сок. Трябва да се пие не по-малко от половин час преди и един час след хранене.

Цигари, алкохол, сланина, оцет, пържено, продукти с консерванти - забравете ги!

Дъвчете бавно. Правете не по-малко от 20 дъвкателни движения на всяка хапка. Телевизорът и компютърът – изключени. Вестниците, книгите, списанията - настрани.

Ако сте били нервни, обидени или просто ядосани, не се хранете, докато не се успокоите. Иначе храната ще бъде като отрова за вашия организъм. И не забравяйте – първи страда стомахът. Емоциите, даже силната радост, повреме на ядене са вредни!

Ако имате гастрит с повишена киселинност, откажете се от цитрусовите плодове, доматите, киселото зеле. Ако е с понижена – не набягайте на млякото и бульоните.


Вижте още:


Нисковъглехидратната диета забавя растежа на тумора на простатата

Мазната риба защитава децата от развитие на диабет тип 1



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator