Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболяванияПравилно и пълноценно хранене при треска
Правилно и пълноценно хранене при треска

Популярна, но недоказана теория гласи, че ограниченото хранене при треска помага за спадане на температурата, докато точно обратното се счита за храната. Повечето храни водят до повишение на градусите, а това помага на организма по-лесно да се справи с настинката и възпалението.

Едно от малкото изследвания в тази област е проведено от датки учени. Според тях по-голямото количество храна увеличава съпротивителните сили на организма, подобрява способностите на имунната система при настинка, грип, докато диетите стимулират тялото при борба с инфекциите, предизвикващи треска.

Повечето специалисти с основание считат, че резултатите от това изследване са недостатъчни. Затова те се придържат към единственото доказало се във времето правило – при настинка - почивка в дома и на топло и прием на повече течности - в малки количества на чести интервали.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator