Начало
НачалоЗдравни новини
 
ВИТАМИН К2-МК7: НОВОТО ОТКРИТИЕ НА HAYA LABS В БОРБАТА СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗАТА
Американската компания Haya Labs е специализирана в производството на продукти с натурален произход, чиято цел се състои в подобряването на общото състояние на организма. Използваните от компанията суровини са от най-високо качество – те са максимално пречистени и с качествено и прецизно изчислени дозировки.
 
Miacalcic - свързан с повишен риск от рак 26 юли 2012
Miacalcic - свързан с повишен риск от рак ...
 
Значително повишен риск от инфаркт на миокарда след артропластика на тазобедрена става или коляно
При пациенти, претърпели тотална артропластика на тазобедрена става и коляно, през първите 2 седмици се наблюдава над 25 пъти повишен риск от остър инфаркт на миокарда, сочи ново проучване.
 
Нов бактерий се появява в Северна Европа поради затоплянето на климата
Обусловената от човешката дейност промяна на климата е основният виновник за появата на бактерий в океанските води на Северна Европа. Става въпрос за бактерии от групата на Vibrio, които причиняват гастроентерити.
 
Редовната употреба на препарати срещу еректилна дисфункция може да доведе до ... еректилна дисфункция
Мъжете, които използват редовно препарати срещу еректилна дисфункция, имат повишен риск от развитието на психогенна еректилна дисфункция, сочи ново проучване. Според последното, редовната употреба на тези препарати повишава риска от изграждане на психологическа зависимост.
 
HIV/СПИН при мъжете, правещи секс с мъже (МСМ) - обзор
Новопубликувана статия в Lancer описва HIV инфекцията и СПИн при мъжете, правещи секс мъже (МСМ). При тази популация HIV епидемията продължава да расте в световен мащаб, независимо от региона и икономическото развитие на съответната страна. Този прогрес на епидемията идва на фона на значителния прогрес в лечението и превенцията на HIV/СПИн през последните 20 години.
 
Консумацията на ядки през бременността намалява риска от алергии при детето
В проучване, включващо над 62 000 жени, бе установено, че консумацията на ядки по време на бременността е свързано с понижен риск от развитие на астма или други алергии от детето.
 
Belimumab (Benlysta) се понася добре от пациентите с лупус
Добавянето на belimumab (Benlysta) към стандартната терапия за системен лупус еритематозус (СЛЕ) е безопасно, сочат 4-годишни резултати от продължението на оригиналното фаза II проучване с belimumab.
 
Мутация повишава риска от рак на простатата
Ново проучване потвърждава, че генетична мутация значително повишава риска от рак на простата, особено при случаите с ранно начало и фамилна характеристика. Проучването е публикувано в Journal of the National Cancer Institute и представлява поредна стъпка към разработването на комерсиален тест.
 
Промените в corpus callosum са индикативни за прогресия към множествена склероза
Промените в областта на corpus callosum на магнитно-резонансното изследване и обемът на лезията в Т2 секвенция са най-чувствителните маркери от наличните MRI индикатори за риска от прогресия на клинично изолирания синдром (КИС) към клични дефинитивна множествена склероза (МС).
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator