Начало
НачалоЗдравни новиниЗначително повишен риск от инфаркт на миокарда след артропластика на тазобедрена става или коляно
Значително повишен риск от инфаркт на миокарда след артропластика на тазобедрена става или коляно 25 юли 2012

При пациенти, претърпели тотална артропластика на тазобедрена става и коляно, през първите 2 седмици се наблюдава над 25 пъти повишен риск от остър инфаркт на миокарда, сочи ново проучване.

Рискът от остър инфаркт се понижава значително след първите две седмици, въпреки че остава значително повишен до шестата седмица, докладват изследователи от Университета Утрехт, Холандия.

Освен това проучването сочи, че установеният риск е най-висок при пациентите над 80-годишна възраст и липсващ при лицата под 60-годишна възраст.

В редакционна статия се посочва, че този риск трябва да се има предвид от лекарите и лекарства като бета-блокери, статини, аспирин и клонидин не трябва да се спират през следоперативния период.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator