Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокусВИТАМИН К2-МК7: НОВОТО ОТКРИТИЕ НА HAYA LABS В БОРБАТА СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗАТА
ВИТАМИН К2-МК7: НОВОТО ОТКРИТИЕ НА HAYA LABS В БОРБАТА СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗАТА 17 декември 2014

Около 25 лева струва изследване на плътността на костите в лаборатория


Американската компания Haya Labs е специализирана в производството на продукти с натурален произход, чиято цел се състои в подобряването на общото състояние на организма. Използваните от компанията суровини са от най-високо качество – те са максимално пречистени и с качествено и прецизно изчислени дозировки. Сред разнообразието от продукти на марката истински хит на световния пазар в момента е витамин К2 (официалното наименование на препарата е витамин MK7), който, както твърдят специалистите, поддържа здравето на костите и артериалното здраве – факт, който е обозначен и на самата опаковка. Препаратът представлява натурална форма на витамин К, за който е доказано, че е в пъти по-ефикасен от своята синтетична форма К1.

Витамин К2-МК7 увеличава здравината и плътността на костите, твърдят консултантите по хранителни добавки от магазин БГ Фитнес. Това се постига чрез активирането на остеокалцина в организма. Остеокалцинът представлява матриксен неколагенов протеин (м.т. 5800), синтезиращ се предимно в остеобластите, който след това се вгражда в органичната матрица на костта. Той е чувствителен и специфичен маркер на остеобластната активност. Нивата му се повишават при костна загуба. Важен факт е, че остеокалцинът оказва влияние върху секрецията на инсулин от панкреаса и подобрява способността на останалите клетки да усвояват глюкозата. При диабет от втори тип и двата процеса са нарушени.
Добре е да знаете, че изследването на нивото на остеокалцина се прави със специален маркер, който намира приложение при диагностиката на заболявания, свързани с нарушената обмяна на калция – например плазмоцитом, остеопороза, костни метастази, както и за оценка на костния синтез по време на растежа. Прицелните стойности са 3 - 14 µg/L за възрастни индивиди и 2.8 - 41 µg/L за деца и младежи от 2 до 17-годишна възраст. Но как точно се провежда изследването? То е много простичко: за целта му се използва венозна кръв, взета чрез венепункция. То почти не крие рискове, като изключим обичайния сравнително дребен риск при всяка венепункция, а именно – евентуално спукване на вената и образуване на хематом под кожата, който с времето се резорбира. Важно е да знаете, че за изследването не е необходима някаква специална подготовка. Единственото условие тук е пробата да се вземе сутрин на гладно, след 12-часова гладна пауза. Посочените референтни стойности са ориентировъчни. При различните лаборатории е възможно да се наблюдават някакви разлики и отклонения от посочените по-горе стойности, така че трябва да се вземат предвид референтните стойности на дадената лаборатория, в която правим изследването. В зависимост от мястото, на което ще го извършите, цената му се движи в рамките на около 25 лева.
Предвид горепосочените факти никак не е чудно, че в страни като Япония и Корея МК7 се прилага успешно при лечение на остеопороза. Също така той повлиява чудесно общото състояние на сърдечно-съдовата система и подобрява кръвосъсирването. Всяка от шейсетте капсули в опаковката съдържа 100 микрограма витамин К2-МК7, които напълно покриват дневните нужди на организма.

Всички тези изброени качества на препарата го правят уникално подходящ както за спортисти, практикуващи силови натоварвания, така и за хора, които не се занимават активно със спорт, но желаят да поддържат костите и сърдечно-съдовата си система в добра форма.

Витамин К2-МК7, както и всички продукти на Haya Labs, може да поръчате ето тук.

*Платена публикация

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator