Начало
НачалоЗдравни новиниМутация повишава риска от рак на простатата
Мутация повишава риска от рак на простатата 17 юли 2012

Ново проучване потвърждава, че генетична мутация значително повишава риска от рак на простата, особено при случаите с ранно начало и фамилна характеристика. Проучването е публикувано в Journal of the National Cancer Institute и представлява поредна стъпка към разработването на комерсиален тест.

Новото проучване идва 6 месеца, след като бе публикувана статия относно откриването на мутацията. В статията бе съобщено, че G84E в HOXB13 гена е първият основен генетичен вариант, свързан с унаследяемия рак на простата. HOXB13 генът е ключов за развитието на простата. Самата мутация е рядка - в новото проучване се среща в под 1% от мъжете.

Разработката на комерсиален тест би спомогнало за идентифициране на пациентите, които биха имали допълнителна полза от по-ранно или допълнително скриниране.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator