Начало
НачалоЗдравни новиниПромените в corpus callosum са индикативни за прогресия към множествена склероза
Промените в corpus callosum са индикативни за прогресия към множествена склероза 16 юли 2012

Промените в областта на corpus callosum на магнитно-резонансното изследване и обемът на лезията в Т2 секвенция са най-чувствителните маркери от наличните MRI индикатори за риска от прогресия на клинично изолирания синдром (КИС) към клични дефинитивна множествена склероза (МС).

Данните са от все още провеждащо се наблюдателно проучване, чиято цел да се оцени ранната терапия с интерферон бета 1а при високорискови пациенти с КИС, дефиниран като пръв неврологичен епизод с продължителност от поне 24 часа и причинен от възпаление/демиелинизация в ЦНС. Около 1/2 от пациентите с КИС постигат критериите за МС в рамките 6 години.

Промените в корпус калозум били най-чувствителни за прогресия към МС. На 24-я месец пациентите с МС загубили с 0.23 см3 повече обем от пациентите с КИС (4% срещу 1% загуба на обем). Базовият обем на лезията на Т2 над 5 см3 също бил значителен предиктор за прогресия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator