Начало
НачалоЗдравни новиниНов бактерий се появява в Северна Европа поради затоплянето на климата
Нов бактерий се появява в Северна Европа поради затоплянето на климата 24 юли 2012

Обусловената от човешката дейност промяна на климата е основният виновник за появата на бактерий в океанските води на Северна Европа. Става въпрос за бактерии от групата на Vibrio, които причиняват гастроентерити.

Тази група бактерии обикновено виреят в топли тропически води. Тези бактерии причиняват различни инфекции, вариращи от холера до гастроентерит-подобни симптоми. Инфекцията става чрез консумацията на сурови или недобре термично обработени морски продукти или просто чрез поглъщане на морска вода.

Според статия, публикувана в Nature Climate Change, има данни, че въпросните бактерии са открити във водите на Балтийско море и появата им съвпада с бум на Vibrio инфекции в Северна Европа.

Екип от европейски изследователи установили, че броят и разпределението на случаите в района на Балтийско море съвпадат с пикове на морските температури. Всяка година температура на морето е нараствала с 1 градус, а заболеваемостта от Vibrio инфекции с 200%.

Това изследване доказва, че промените в климата наистина са свързани с появата на нови инфекции.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator