Начало
НачалоЗдравни новиниРедовната употреба на препарати срещу еректилна дисфункция може да доведе до ... еректилна дисфункция
Редовната употреба на препарати срещу еректилна дисфункция може да доведе до ... еректилна дисфункция 23 юли 2012

Мъжете, които използват редовно препарати срещу еректилна дисфункция, имат повишен риск от развитието на психогенна еректилна дисфункция, сочи ново проучване. Според последното, редовната употреба на тези препарати повишава риска от изграждане на психологическа зависимост.

В проучването било установено, че младите и здрави мъже които използват редовно такива медикаменти имат по-ниска увереност в постигането и поддържането на ерекция, което от своя страна било свързано с по-лоша еректилна функция.

Еректилната дисфункция е често срещано явление - около 9% от мъжете на възраст между 18 и 39 са засегнати, при възрастовата група над 60 години този процент е около 70%. Младите мъже от своя страна съставляват сериозна група, употребяваща хапчета срещу еректилна дисфункция. За настоящото проучване били включени мъже на средна възраст 22 години.

72 използвали хапчетата за удоволствие, т.е не били диагностицирани с еректилна дисфункция от лекар. 1111 не употребявали подобни медикаменти; 24 използвали тези препарати по лекарско предписание. Участниците попълнили онлайн анктета относно сексуалната функция през последните 4 седмици.

Сравнени с неупотребяващите, приемащите хапчета като Виагра за удоволствие докладвали по-ниска увереност и обща задоволеност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator