Начало
НачалоЗдравни новиниКонсумацията на ядки през бременността намалява риска от алергии при детето
Консумацията на ядки през бременността намалява риска от алергии при детето 19 юли 2012

В проучване, включващо над 62 000 жени, бе установено, че консумацията на ядки по време на бременността е свързано с понижен риск от развитие на астма или други алергии от детето.

Резултатите подкрепят наскорошното премахване на препоръката, според която бременните жени трябва да избягват ядки, тъй като последните могат да повишат риска на детето от алергии към ядки и други видове алергии като астма.

В настоящото изследване било установено, че децата на майките, консумирали ядки по време на бременността имат 21% понижен риск от астма на 18-я месец. Този риск бил с 34% по-нисък на седмата година.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator