Начало
НачалоЗаболяванияДетски заболявания
 
Автоимунен хепатит

Автоимунният хепатит е възпалително чернодробно заболяване, дължащо се на самоподдържаща се имунологична реакция, насочена срещу нормалните чернодробни клетки.

 
Острият аденоидит е често заболяване в детската възраст. Най-честите болестни причинители са вируси и патогенни бактериални щамове. Заболяването се среща в ранна детска възраст и особено в кърмаческата, когато лимфоидната тъкан е с повишена активност. Наличен имунен дефицит, както и алергична предразположеност са добра почва за развитие на инфекцията. Това състояние се установява след инфекциозни заболявания - морбили, скарлатина, коклюш, грип.
 
Акушерската парализа се дължи на родова травма. Тя се дължи на прекалено силно дърпане на ръчичката на детето от акушера при раждането, което води до увреждане на раменния нервен ствол. Увреждат се различни нерви и съответно се парализират различни мускули на ръката - на мускулите на мишницата, предмишницата или на цялата ръка.
 

Бронхиалната астма е хронично възпалително заболяване. В развитието на болестта играят роля много видове клетки.

 

Бъбречно-каменната болест е често заболяване, както при възрастните, така и при децата. По данни на различни автори тя се среща в 2 до 3 % от всички заболявания. Бъбречно-каменната болест е различна в зависимост от пола и възрастта.

 

Хипотиреоидизъм е клиничен синдром, който се развива при недостиг на тероидни хормони в организма, произвеждани от щитовидната (тиреоидна) жлеза.

 

Вродените аномалии на отделителната система се появяват още в периода на новороденото, но могат да останат клинично непроявени дори с десетки години.

 

Вродените сърдечни малформации са една от водещите причини за детската смърт до 1 годишна възраст.

 
Поради неправилно положение на плода в утробата се притискат изхранващите кръвоносни съдове и мускулите от едната страна на шията остават недоразвити. При раждането се забелязва плътна вретеновидна подутина от едната страна на шията, която за няколко месеца се разнася и мускулите на това място се ск ...
 

Автозомнорецисивно заболяване с честота 1:60 000. Дължи се на нарушена обмяна на галактозата вследствие на генетично обусловени дефекти в ензимното превръщане на галактозата в глюкоза.

 
1 | 2 | 3 | 4 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator