Начало
НачалоЗаболяванияДетски заболяванияВродено изкривяване на шията
Вродено изкривяване на шията

Поради неправилно положение на плода в утробата се притискат изхранващите кръвоносни съдове и мускулите от едната страна на шията остават недоразвити.
При раждането се забелязва плътна вретеновидна подутина от едната страна на шията, която за няколко месеца се разнася и мускулите на това място се скъсяват. Главата се завърта на срещуположната страна.
При засягане на мускулите и на врата главата се повдига и нагоре. Ограничена е подвижността на шията. Лицето става асиметрично.


Лечението в леките случаи се състои в раздвижване на шията. Корекцията се закрепва с бинтова превръзка или ортопедична яка. При тежки и прогресиращи случаи по строго показание се предприема оперативно лечение.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator