Начало
НачалоБременност и ражданеПриемът на витамини около зачеването е свързан с по-добро протичане на бременността
Приемът на витамини около зачеването е свързан с по-добро протичане на бременността 24 август 2011

Приемът на мултивитамини около зачеването е свързан с понижен риск от преждевременно раждане и раждане на малък за гестационната възраст плод, сочат резултатите на проучване, проведено в Дания.

Авторите анализирали данни от Danish National Birth Cohort. При жените без наднормено тегло, редовната употреба на мултивитамини около зачеването било свързано с 16% понижен риск от преждевременно раждане и 20% понижен риск от преждевременно започване на родилна дейност. Тези връзки не били установено относно бременните с наднормено тегло.

Индексът на телесната маса нямал влияние върху протективния ефект на мултивитамините относно риска от раждане на малък за гестационната възраст плод - 17% понижен риск. Най-силна връзка била установена относно редовно приемащите мултивитамини в постконцепционния период.

Тези резултати трябва да се интерпретират с повишено внимание, тъй като приемът на витамини е свързан с други фактори от начина на живот, смятат авторите. Все пак те обобщават, че употребата на мултивитамини около зачеването е безопасна и проста стратегия за подобряване на резултатите на бременността.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator