Начало
НачалоСексуално здраве
Тазовата възпалителна болест увеличава риска от полово предавани заболявания сред тийнейджърите
Тийнейджърите, лекувани за тазова възпалителна болест (ТВБ), имат повишен риск от последващи сексуално трансмисивно заболяване или повторна ТВБ, сочат резултатите на проспективно проучване, публикувано в ноемврийския брой на Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.
 
Малките пъпчици по ръба на пениса са нормално явление
Малките бели пъпчици на пениса са кожно състояние, засягащо около 20% от мъжете, като то е по-често сред необрязаните мъже. Това е нормално явление, като се касае за малки бели или розови пъпчици с големина от 1 до 3 мм, разположени в редички в основата на главата на пениса.
 
Ах, този вагинит
Вагинитът започва с отделянето на белезникави секрети. При това цветът и характерът им зависят от причинителя. Гинеколозите добре знаят, че вагинитът рядко се предизвиква само от едни-единствени микроби, най-често те вървят "ръка за ръка" - бактерии с гъбички, трихомони с бактерии.
 
Рингтон, пеещ "кондом, кондом", стана хит в Индия.
Рингтон, който пее "кондом, кондом, кондом", само за последния месец бе свален над 270 000 пъти. Това е още един интересен начин за разпространяване на апела за безопасен секс из Индия и по света.
 
Некопулационните варианти на секса не са безопасни!
Некоиталното сексуално поведение - мутуална мастурбация, орален и анален секс, е честа проява на човешката сексуалност. Повечето хора прибягват до тези разновидности на секса с мисълта, че рискът от полово преносими болести и нежелана бременност е по-нисък. Въпреки че тези сексуални поведения снижават риска от забременяване почти до нула, това не важи за риска от венерически заболявания.
 
Обрязването предпазва от редица полово преносими заболявания
Обрязването на мъжете има протективен ефект срещу инфекциите с HIV, HPV и Trichomonas vaginalis, се посочва в доклад, представен на Международната HIV/СПИН конференция в Мексико Сити.
 
Аналната инфекция с HPV е честа при хетеросексуалните мъже
Точно 1/4 от хетеросексуалните мъже имат анална инфекция с човешкия папиломавирус (HPV), а в много случаи дори става въпрос за онкогенен тип. Това сочи доклад, публикуван в The Journal of Infectious Diseases.
 
Гонорея - въпроси и отговори
Гонореята е полово предавана болест, която се причинява се от бактерия Neisseria gonorrhoeaе. Микроорганизмът инфектира клетките на лигавиците. Лечението на заболяването е лесно и бързо и се провежда с антибиотици. При нелекуване могат да възникнат редица усложнения, някои от които - много тежки.
 
Въпроси и отговори за хламидиите
Хламидиазата е най-често срещаното заболяване, предаващо се по полов път - особено сред сексуално активни подрастващи и възрастни в диапазона между 20 и 30 години. Около едно на всеки десет момичета с активен сексуален живот е инфектирано.
 
10 въпроса, които трябва да зададете на партньора си преди секс
Определено темата за полово преносимите болести е табу при повечето двойки, особено когато се стигне до по-голяма интимност. Въпреки това трябва да попитате вашия партньор следните въпроси преди да пристъпите към секс. Така ще понижите риска от инфектиране.
 
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator