Начало
НачалоБременност и раждане
Какви са характеристиките на бременността, свързана с раждане на дете с Търнър
Бременните над 40-годишна възраст и с нисък ръст имат повишен риск от раждане на момиче със синдром на Търнър, докладва шведски екип. Проведено от тях прочуване сочи, че бебетата с този синдром често се раждат преждевременно и малки за гестационната си възраст.
 
Тютюнопушенето по време на бременност повишава риска от преждевременно раждане
Тютюнопушенето по време на бременност повишава риска от преждевременно раждане - както спонтанно, така по медицински показания, сочи проучване, представено на годишния конгрес на Американското дружество по превантивна медицина.
 
Хранителният режим по време на бременност повлиява риска на плода от някои алергии
Приемът на големи количества зеленчуци и плодове по време на бременност може да намали риска от някои алергии при бебето, сочи японско проучване. По-голямата консумация на зелени и жълти зеленчуци, цитрусови плодове и плодове и зеленчуци, богати на бета-каротен намалява риска от екзема при детето. Храните, богати на витамин Е, пък намаляват риск а от хрипове и астма
 
Ниската вътреутробна експозиция на витамин D може да повиши риска от множествена склероза
Излагането на витамин D преди раждането може би играе важна роля за развитието на множествена склероза (МС) в по-късен етап от живота, сочи ново проучване.
 
Акупунктурата премахва депресията при бременни жени
Акупунктурата е ефективен метод за лечение на депресия по време на бременността, докладват лекари на Годишната среща на Американското дружество по Матернална и Фетална медицина в Чикаго, Илинойс (САЩ).
 
Високият индекс на телесна маса преди настъпването на бременността е свързан със сериозни вродени сърдечни дефекти
Високият индекс на телесна маса (ИТМ) преди бременността е свързан с повишен риск от вродени сърдечни дефекти, особено, контрункални дефекти и дефекти на изходящия тракт на дясна камера, сочи проучване
 
ЕК одобрява дългодействаща терапия срещу стерилитет
Европейската комисия (ЕК) одобри corifollitropin алфа подкожни инжекции (Elonva, Merck and Company, Inc) за употреба като дългодействащ фоликуларен стимулант.
 
Цезаровото сечение - необходимо или не, повишава майчината морбидност и смъртност
Всички цезарови сечения подлагат жените на повишен риск от нежелани инциденти, включително смърт, сочи изследване на Световната здравна организация. (СЗО). Групата, провела изследването, препоръчва цезарово сечение да се прилага само при жени с медицински индикации.
 
Misoprostol е ефективна алтернатива на окситоцин при следродилна хеморагия
Ако окситоцин не е наличен, misoprostol е подходяща алернатива при лечението на първична постпартална хеморагия, сочат две статии, публикувани в The Lancet. Данните сочат, че misoprostol е клинично еквивалентен на окситоцин при кървене след проведена окситоцинова профилактика.
 
Въздушните възглавници не са риск за бременните жени
Проучване сочи, че при жените, пострадали след пътен инцидент, влиянието на въздушните възглавници не повишава риска от повечето усложнения на бременността.
 
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator