Начало
НачалоБременност и ражданеВъздушните възглавници не са риск за бременните жени
Въздушните възглавници не са риск за бременните жени 28 декември 2009

Проучване сочи, че при жените, пострадали след пътен инцидент, влиянието на въздушните възглавници не повишава риска от повечето усложнения на бременността.

Въздушните възглавници и предпазните колани доказано намаляват риска от смърт и тежко нараняване. През последните години се прокрадват притеснения относно влиянието на въздушните възглавници върху корема на бременните жени. Докладвани са случи на руптура на матката и/или плацентата, довели до загуба на плода.

В новото проучване били анализирани 3348 пътни инциденти с участието на бременни жени. Задействането на въздушна възглавница не било свързано с повишен риск от повечето усложнения на бременността - плацентално отлепване, фетален дистрес и цезарово раждане. Честотата на фетална смърт била 1.0% при задействана въздушна възглавница срещу 0.3% без. Все пак абсолютният брой на тези случаи е малък (по 2), което прави трудно извеждането на каквито и да е заключение.

Тъй като въздушните възглавници спасяват животи, Американското дружество по Акушерство и гинекология винаги е препоръчвало на бременните жени да не ги деактивират. Настоящото проучване силно подкрепя тези препоръки.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator