Начало
НачалоБременност и ражданеЕК одобрява дългодействаща терапия срещу стерилитет
ЕК одобрява дългодействаща терапия срещу стерилитет 03 февруари 2010

Европейската комисия (ЕК) одобри corifollitropin алфа подкожни инжекции (Elonva, Merck and Company, Inc) за употреба като дългодействащ фоликуларен стимулант.

Corifollitropin е показан при контролирана овариална стимулация (КОС), в комбинация с антагонист на гонадотропин-освобождаващия хормон при жени, участващи в асистирани репродуктивни програми.

Elonva е първият препарат от новия клас на фоликуларните стимулатори с продължително действие. Тъй като препаратът инициира и поддържа растежа на множество фоликули в продължение на цяла седмица, единична подкожна инжекция може да замени първите седем инжекции рекомбинантен фоликулостимулиращ хормон (rFSH) при подготовката на КОС цикъл.

Решението на ЕК се основава на резултатите на проучването ENGAGE, което установи, че честотата на бременност е сходна между пациентите, третирани с една инжекция 150 μg corifollitropin, и жените лекувани с 200 IU rFSH ежедневно през първата седмица на КОС цикъл (38.9% срещу 38.1%).


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator