Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Обновени препоръки за лечение на рак на гърдата
Нови препоръки за лечение на рака на гърдата бяха издадени на 14-та Годишна конференция на National Comprehensive Cancer Network (NCCN). Препоръчва се генетична консултация на всички жени с дуктален карцином in situ или ранен инвазивен рак на гърдата, при които генетичният тест сочи повишен риск от хередитарен (наследствен) рак на гърдата.
 
Диагноза и лечение на стрептококовия фарингит
В последния брой на American Family Physician бяха публикувани препоръки за диагноза и лечение на стрептококовия менингит в доболничната помощ. Фарингитът е много често заболяване, като само в САЩ над 11 млн пациенти преминават годишно през спешните отделения и амбулаторните практики.
 
Знаят ли какво да правят медиците, когато са били изложени на действителен риск от заразяване с HIV и хепатити?
В редкационната ни поща се получи писмо от Фондация "Надежда срещу СПИН", в което е описан и коментиран проблемът с отказа на някои медицински работници за оказване на здравна помощ на HIV позитивните пациенти. Без корекции публикуваме гледната точка на фондацията.
 
Остеопороза - скрининг, превенция, диагноза и лечение
Препоръки относно скрининга, превенцията, диагнозата и лечението на остеопорозата бяха публикувани в American Family Physician. Остеопорозата е свързана с повишен риск от фрактури, следствие на ниската костна маса и струкурното преустройство на костната тъкан.
 
Препоръки за превенция на повторен инсулт
В Mayo Clinic Proceedings бяха публикувани препоръки за превенция на рекурентния инсулт. Според ръководството освен контрола на модифициращите се рискови фактори, на главно място стои приемането на антитромбоцитна терапия от почти всички пациенти с преживян исхемичен инсулт.
 
Остър синузит - диагноза и лечение - обзор
Във февруарския брой на Pediatrics бе публикувано проучване, обобщаващо диагнозата и лечението на острия синузит при деца. Проучването показва изключителното значение на някои симптоми, използването на образни техники и лечението на острия синузит, вкл. избирането на антибиотична терапия.
 
Националният здравен институт на САЩ издаде консенсус за третиране на хепатит В инфекцията
Националният здравен институт на САЩ (NIH) издаде препоръки за третиране на пациентите с хепатит В инфекция (HBV). Консенсусът е публикуван в Annals of Internal Medicine.
 
Обновени препоръки за скрининг, диагноза и лечение на улцерозен колит
Улцерозният колит е хронично заболяване, свързано с дифузно мукозно възпаление на дебелото черво, което е води до значителна морбидност и рекурентни симптоми на интермитентна кървава диария, позиви за дефекация и тенезми. Началото на симптомите обикновено е между 15 и 40-годишна възраст с втори пик между 50- и 80-годишна възраст. Половото разпределение на заболяването е еднакво - мъжете и жените са засегнати в сходна степен.Честотата на заболяването е различна, средно 10-12 случая на 100 000 човека от населението.
 
Контрол и лечение на инфекциите, причинени от Acinetobacter baumannii
В Lancet Infectious Diseases са публикувани настоящите стратегии за контрол и лечение на инфекциите, причинени от Acinetobacter baumannii - резистентен на антимикробни средства патоген, срещащ се при много критично болни хоспитализирани пациенти.
 
Препоръки за употребата на methotrexate при ревматологични заболявания
Международна група от ревматолози издаде 10 evidence-based препоръки за употребата на methotrexate (MTX) при ревматоиден артрит и други ревматични състояния в клиничната практика.
 
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator