Начало
НачалоНашето здраве
 
Умората предшества МС с няколко години
Умората е единствен симптом на почти 1/3 от пациентите, които по-късно развиват множествена склероза, сочи проучване, представено наскоро. Според последното, този период може да достигне години.
 
Ниският витамин D - важен фактор при умствените заболявания при деца?
Децата с тежки ментални нарушения, вкл. психоза, имат два пъти по-често дефицит на витамин D спрямо умствено здравите деца, сочи проучване, представено на годишната среща на Американската Психиатрична Асоциация.
 
Ново комбинирано хапче срещу затлъстяване намалява теглото и кръвното налягане
Анализ на три проучвания с препарат срещу затлъстяване с евентуалното наименование Qnexa сочи, че комбинацията от phentermine/topiramate води до намаляване на теглото и значително намаляване на кръвното налягане при пациентите с и без хипертония.
 
Аутистичният мозък се различава значително от нормалния
Postmortem анализ на аутистична и нормална мозъчна тъкан сочи значителни разлики в генната експресия, които могат да разграничат заболяването.
 
Децата, които спят малко, страдат по-често от затлъстяване
Липсата на сън у малките деца е рисков фактор за затлъстяване, сочи дългосрочно проучване, публикувано в BMJ. То включвало 244 деца от Нова Зеландия, които били наблюдавани между 3- и 7-годишна възраст.
 
Отново свързват червеното месо с рак на дебелото черво
Нов доклад потвърждава, че червените и преработените меса повишават риска от колоректален рак, а храните, съдържащи фибри - намаляват този риск.
 
Какви слънцезащитни продукти да избягваме.
В началото на лятото Environmental Working Group (EWG) издаде 5-то си годишно ръководство за употреба на слънцезащитни продукти. Само 1/5 от над 600 анализирани продукта са оценени като надеждни, а на 11 продукта им е отредено място в залата на срама.
 
Има ли доброкачествено затлъстяване?
Разпределението на мастната тъкан по тялото, в черния дроб и скелетната мускулатура е важен прогностичен фактор за развитието на инсулинова резистентност, докладват изследователи на годишната среща на Международното Дружество по Магнитно-резонансни Изследвания.
 
Няма данни, че добавките със селен предпазват от рак
Селенът е минерал, който е изключително необходим за поддържането на добро здраве, но ролята му на химиопревантивен агент буди доста противоречия. Различни проучвания сочат различни резултати относно риска за специфични ракови заболявания и свързания прием на селен.
 
Лошият сън допринася за повишена кръвна захар
Лошото качество на съня и безсънието (инсомния) са свързани с повишени инсулин, глюкоза и инсулинова резистентност при пациенти с диабет тип 2, сочи проучване.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator