Начало
НачалоНашето здравеНово комбинирано хапче срещу затлъстяване намалява теглото и кръвното налягане
Ново комбинирано хапче срещу затлъстяване намалява теглото и кръвното налягане 03 юни 2011

Анализ на три проучвания с препарат срещу затлъстяване с евентуалното наименование Qnexa сочи, че комбинацията от phentermine/topiramate води до намаляване на теглото и значително намаляване на кръвното налягане при пациентите с и без хипертония.

Било отчетено малко, но значително повишение на сърдечната честота при пациентите, лекувани с най-високата доза от комбинацията, но общата редукция на систоличното и диастоличното налягане довела до подобрение на пулсовото налягане.

При пациентите с хипертония, терапията с най-високата доза довела до спад на систоличното налягане с 8.5 mm Hg. Средната и най-малката дози довели до спадове съотв. със 7.0 mm Hg и 5.6 mm Hg.

Най-високата доза била свързана с редукция на телесната маса с 10.4%, а средната и най-ниската - съотв. с 6.2% и 4.7%.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) не одобри препарата през октомври миналата година, тъй като комитетът, отговарящ за ендокринологичните и метаболитните препарати гласува с 10 на 7 гласа против. Тогава експертите се съгласиха, че комбинацията е ефективна относно своите индикации, но изразиха притеснения относно редица нежелани реакции, свързани с phentermine/topiramate - когнитивни нарушения, метаболитна ацидоза, повишение на сърдечната честота, родилни дефекти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator