Начало
НачалоНашето здравеДецата, които спят малко, страдат по-често от затлъстяване
Децата, които спят малко, страдат по-често от затлъстяване 01 юни 2011

Липсата на сън у малките деца е рисков фактор за затлъстяване, сочи дългосрочно проучване, публикувано в BMJ. То включвало 244 деца от Нова Зеландия, които били наблюдавани между 3- и 7-годишна възраст.

За оценка на индекса на телесната маса, мастната маса и активната маса било използвано измерване на биоелектричния импеданс. Физическата активност и продължителността на съня били изследвани с акселерометрия.

Всеки допълнителен час сън между 3 и 5 годишна възраст бил свързан с понижаване на индекса на телесната маса с 0.48 и понижен риск от затлъстяване.

Наблюдаваните разлики в ИТМ били обяснени с разлики в мастната маса, а не на активното тегло, което сочи, че липсата на сън е свързана с негативни ефекти върху композицията на тялото.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator