Начало
НачалоНашето здравеУмората предшества МС с няколко години
Умората предшества МС с няколко години 10 юни 2011

Умората е единствен симптом на почти 1/3 от пациентите, които по-късно развиват множествена склероза, сочи проучване, представено наскоро. Според последното, този период може да достигне години.

Авторите съветват снемане на подробна анамнеза и физикален статус за всеки пациент с необяснима умора.

Проучването установило, че при 1/3 от пациентите с умора, диагностицирани по-късно с множествена склероза, диагнозата на МС била поставена в рамките на 2-3 години; при 1/4 МС била диагностицирана между 1-та и 2-та година от началото на симптомите на умора. Останалите били диагностицирани с МС в рамките на година.

Около трета от пациентите с умора нямали други неврологични симптоми, сочещи МС, а 38% със симптоми, характерни за МС, имали умора като първи симптом от клъстера. Другите симптоми от този клъстер включвали зрителни и двигателни нарушения, проблеми с говора, лицева невралгия, замайване, парализа, нарушения в сетивността.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator