Начало
НачалоНашето здравеИма ли доброкачествено затлъстяване?
Има ли доброкачествено затлъстяване? 25 май 2011

Разпределението на мастната тъкан по тялото, в черния дроб и скелетната мускулатура е важен прогностичен фактор за развитието на инсулинова резистентност, докладват изследователи на годишната среща на Международното Дружество по Магнитно-резонансни Изследвания.

Според авторите, индексът на телесната маса сам по себе си не е добър показател за затлъстяване от гледна точка на свързаните метаболитни промени. Може да се каже, че има "доброкачествена" форма на затлъстяване.

Те установили, че лицата с инсулинова резистентност имат по-голям процент висцерална мастна тъкан спрямо хората с нормална инсулинова чувствителност. Последните пък имали по-голям процент на мастна тъкан в долните крайници.

Чернодробните липиди над два пъти повече при инсулин-резистентните лица спрямо чувствителните.

Тоест може да се обобщи, че доброкачественият тип затлъстяване се характеризира с по-ниски нива на чернодробни липиди и повишени нива на мастна тъкан в областта на долните крайници, обобщават изследователите, които са от Германия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator