Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Алергичен ринит - симптоми и лечение
Алергичният ринит е широко разпространено хронично респираторно заболяване, което нарушава качеството на живот, продуктивността и някои съпътстващи заболявания на пациента. Заболяването е имуноглобулин Е - медиирано и се наблюдава след контакт с домашни и/или външни алергени - прах, домашни кърлежи, животински пух, полени и др.
 
EULAR 2010: Нови препоръки за лечение на псориатичен артрит специално за ревматолози
Група от Европейската лига срещу ревматизъм (EULAR) предложи нови препоръки за лечение на псориатичен артрит, които бяха представени на годишния конгрес на организацията - EULAR 2010.
 
Диагноза и лечение хепатит C (HCV)
В American Family Physician бяха публикувани най-новите препоръки за диагноза и лечение на инфекцията с хепатит С вирус (HCV). Обзорът не се фокусира върху специфични групи пациенти като деца, бременни, трансплантирани, лица коинфектирани с хепатит В и/или HIV.
 
Ново становище срещу употребата на аспирин за първична превенция при диабетици
Ново научно становище "затяга" употребата на аспирин при пациенти с диабет. То гласи, че аспиринът е разумна опция при диабетици без история за съдово заболяване, но при които има налице повишен 10-годишен риск от сърдечносъдови инциденти.
 
Стратегии при лечение на тежка хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Клиничен обзор, публикуван в New England Journal of Medicine, представя различни стратегии и препоръки за лечение на пациенти с тежка хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).
 
Нови препоръки за лечение на хронична болка
Американското анестезиологично дружество обнови своите препоръки за лечение на хронична болка. Новите препоръки са дефинирани така, че да улеснят максимално клиницистите, занимаващи се с лечение на болка. Главните цели са оптимизиране на болковия контрол, подобряване на физическото и психосоциално съществуване и ограничаване на страничните ефекти.
 
Кои деца с леки травми на главата се нуждаят от КТ?
Ново правило успешно идентифицира децата с леки травматични увреждания, при които е необходимо извършването на компютърна томография (КТ). По този начин би се намалил големият брой ненужни скенове и излагане на децата на йонизираща радиация.
 
Лечение на еректилна дисфункция: обзор
В American Family Physician бяха публикувани специфични препоръки за лечение на еректилна дисфункция в доболничната помощ. Еректилната дисфункция се дефинира като невъзможност за постигане или поддържане на ерекция, достатъчна за провеждането на задоволителен полов акт.
 
Диагноза и лечение на червеното око в първичната медицинска помощ
Диагнозата и лечението на червеното око в първичната медицинска помощ са разгледани в януарския брой на American Family Physician. Отделянето на секрет, наличието на зачервяване, болка, фотофобия, сърбеж и зрителни промени са характерните признаци и симптоми на червеното око.
 
9 фактора за различаване на еозинофилния езофагит от ГЕРБ
Модел, съдържащ 9 клинични фактора, успешно различава еозинофилния езофагит от гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ), докладват лекари от University of North Carolina.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator