Начало
НачалоЗдравни новини
 
Повечето приятели във Фейсбук са свързани с по-голям обем на някои мозъчни региони
Учени установиха директна връзка между броя приятели във Фейсбук и размера на някои области на мозъка. Това означава, че използването на социални мрежи може би променя мозъка ни.
 
Нови антибиотици в процес на разработка, но положението е все още критично
Въпреки че има прогрес в разработката на нови антимикробни средства срещу резистентни Грам-негативни бактерии, все още нито един не е активен срещу панрезистентни щамове, докладват лекари от Американското дружество по инфекциозни болести.
 
Коригираха сърповидноклетъчна анемия у мишки
Американски изследователи са открили начин да коригират сърповидноклетъчната анемия при мишки. Те успели да направят така, че мишките да произвеждат нормални еритроцити. Ако откритието се потвърди и при хора, то би предоставило нов начин за лечение на кръвното заболяване.
 
Инфарктите в лимфните възли са свързани със злокачествено заболяване
Голяма част от инфарктите във лимфните възли са свързани с минало или бъдещо злокачествено заболяване, сочи проучване, представено на годишната среща на Американското дружество по клинична патология.
 
Рециклирани пейсмейкъри спасяват животи в Индия
Пейсмейкърите от починали пациенти могат да бъдат рециклирани и успешно реимплантирани в пациенти, които не могат да си позволят устройството, сочи проучване.
 
Препарати за кръвно могат да влошат долните уринарни симптоми
Някои препарати за хипертония могат да влошат симптомите от долния уринарен тракт, докладват лекари от New England Research Institutes. Оказва се, че калциевите блокери и бримковите диуретици повлияват някои уринарни симптоми.
 
Бебетата трябва да спят на гръб, в стаята на родителите
Американската Академия по Педиатрия издаде нови препоръки, според които бебетата трябва да спят на гръб на сравнително твърд матрак в стаята на родителите си. По този начин значително се намалява честотата на внезапна смърт.
 
Кръвната група повлиява преживяемостта след поставяне на коронарен байпас
Проучване сочи, че кръвната група повлиява следоперативната преживяемост след байпас графтинг. Според авторите, пациентите с група АВ, която се среща при около 4% от популацията, имат значително по-малко кръвопреливания и по-добра преживяемост спрямо останалите пациенти.
 
Ботокс намалява тремора при множествена скелроза
Ботулиновият токсин тип А намалява тремора при пациенти с множествена склероза, сочи малко проучване. Прилагането на Botox (Allergan) било свързано с подобрение на тремора на горния крайник с продължителност до 12 седмици.
 
Ракът на гърдата при мъже е рядък, но бива диагностициран късно
Мъжете биват диагностицирани с рак на гърдата близо 99% по-рядко жените. За сметка на това заболяването при мъжкия пол бива диагностицирано значително по-късно и рискът от смърт е по-висок, сочи анализ.
 
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator