Начало
НачалоЗдравни новиниНови антибиотици в процес на разработка, но положението е все още критично
Нови антибиотици в процес на разработка, но положението е все още критично 25 октомври 2011

Въпреки че има прогрес в разработката на нови антимикробни средства срещу резистентни Грам-негативни бактерии, все още нито един не е активен срещу панрезистентни щамове, докладват лекари от Американското дружество по инфекциозни болести.

Организацията е организирала кампания, която включва разработката на 10 ефективни и безопасни системни антибиотика до 2020 г.

Инфекциите, резистентни към всички налични антибиотици, се срещат все по-често. Ситуацията е дори критична, тъй като няколко големи фармацевтични компании се отказаха от проучванията и разработката на нови микробни средства. От 2009 г. насам само telavancin и ceftaroline fosamil са успели да достигнат пазара.

В момента има 9 интравенозни антибиотика срещу Грам-негативни патогени в процес на разработка. Само няколко от тези 9 са ефективни срещу най-лошите патогени като Acinetobacter baumannii и Pseudomonas aeruginosa. 2 от новите антибиотици имат нов механизъм на действие: единият е инхибитор на трансферната РНК синтетаза, а другият - пептиден миметик. Тези два антибиотика обаче са свързани с притеснения относно безопасността.

В момента няма проучвания върху антимикробни средства за лечение на придобита в обществото пневмония, болнична/вентилаторна бактериална пневмония, кръвни бактериални инфекции - всички свързани с ограничени терапевтични опции.

Най-притеснителното е, че едва ли всички 9 антибиотици ще достигнат пазара, а най-рано това може да се случи поне през 2014 г. Много пациенти обаче се нуждаят от нови терапевтични опции сега, се посочва в доклада на дружеството.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator