Начало
НачалоЗдравни новиниКръвната група повлиява преживяемостта след поставяне на коронарен байпас
Кръвната група повлиява преживяемостта след поставяне на коронарен байпас 24 октомври 2011

Проучване сочи, че кръвната група повлиява следоперативната преживяемост след байпас графтинг. Според авторите, пациентите с група АВ, която се среща при около 4% от популацията, имат значително по-малко кръвопреливания и по-добра преживяемост спрямо останалите пациенти.

В проучването били включени 15 453 последователни пациенти, лекувани планово в Duke Heart Center между 1992 и 2006 г. Наличието на кръвна група АВ било свързано с 18% по-нисък риск от смърт.

Това не е първото проучване, което свързва кръвната група с различни състояния. Например проучването Longitudinal Investigation of Thromboembolism Etiology (LITE) установи, че пациентите с кръвна група, различна от 0, имат значително повишен риск от венозен тромбемболизъм. Предишни изследвания също сочат, че кръвната група има отношение към нивата на фактор VIII и фактора на фон Вилебранд - най-ниски нива се наблюдават при кръвна група 0, а най-високи - при АВ.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator