Начало
НачалоЗдравни новиниИнфарктите в лимфните възли са свързани със злокачествено заболяване
Инфарктите в лимфните възли са свързани със злокачествено заболяване 25 октомври 2011

Голяма част от инфарктите във лимфните възли са свързани с минало или бъдещо злокачествено заболяване, сочи проучване, представено на годишната среща на Американското дружество по клинична патология.

Авторите идентифицирали 34 случая на инфарциране на лимфните възли, като 30 пациента (88%) били диагностицирани със злокачествено заболяване. При 22 случая диагнозата била поставена преди откриването на инфарктите. При 18 от тези 22 случая се касаело за хематологочно заболяване. Останалите 4 злокачествени заболявания били аденокарцином на панкреаса, плоскоклетъчен карцином, меланом и семином.

При 5 пациенти диагнозата била поставена въз основа на проба от инфарциралия лимфен възел. Всички 5 имали хематологично злокачествено заболяване. При останалите трима пациенти малигненото заболяване (пак хематологично) било диагностицирано по-късно.

Останалите 4 пациенти без данни за злокачествено заболяване имали вирусна инфекция (2), тромбозирал панкреасен графт до инфарциралия възел (1) и един случай не бил проследен.

Изводът от това проучване е, че всеки пациент с инфаркт на лимфен възел и без очевидно злокачествено заболяване, трябва да бъде проследен много внимателно.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator